A legjobb kaka a világon

Biztos vagyok benne, hogy mindannyiunknak van valami tervünk, amit régóta halogatunk. Nekem ilyen volt a blogolás, de nem túlzok ha azt mondom, hogy ezen kívül is több száz ötletem van a fiókban. Mindenkinek meg van a saját el nem kezdett edzése, diétája, hobbija. Az is lehet, hogy a jelenlegi munkahelyedet utálod, de félsz belefogni valami újba.

Az agyunk sokszor tesz nekünk keresztbe, erről fogok még többször is írni. Ha bele akarsz kezdeni valami újba vagy változtatni akarsz valamin, akkor több szempontból is akadályokba ütközhetsz. Sokszor az újdonságtól félünk vagy a régi rutint nem akarjuk megszakítani. Hiába tudod, hogy jobb döntés lenne lemenni futni, mint megenni azt a tortát, az agyad tudja, hogy nem ez a dolgok menete. A régi megszokott minták egyfajta biztonságot adnak, még ha alapvetően rossz is, amit csinálunk.

Sajnos a legtöbben borzasztó kreatívak vagyunk, ha saját magunk szabotálásáról van szó. El akarsz kezdeni programozni, de valamiért már három hónapja csak azon agyalsz, hogy melyik nyelvet válaszd. Szeretnél lefogyni, de mindig csak újabb és újabb diétákat keresel. A fenti példákban látszólag foglalkozol a kérdéssel, azonban valójában semmilyen előrelépés nem történt, mert az agyad átvert téged. Okos kis trükkökkel elkerülted, hogy ténylegesen csinálnod kelljen valamit, miközben fenntartod magadnak is a látszatot.

Elkezdeném, de mi van ha szar lesz?

Mi van ha nem a jó programnyelvet választom? Mi van ha a másik diéta effektívebb lett volna? Mi van ha mások szarnak gondolják majd a blogomat? Sok esetben arról van szó, hogy azért nem kezdünk bele valamibe, mert félünk. Félünk az újdonságtól; attól, hogy nem fog sikerülni; attól, hogy sikerülni fog. Félünk, hogy nem tudjuk majd, hogy mit csináljunk pontosan. Kinevethetnek, sőt még az is lehet, hogy valaki odaírja a videónk alá, hogy "ez egy szar".

Rendben. Legyen szar. Legyen szar az első videód, amit feltöltesz. A huszadik is legyen szar. Ne próbáld meg megtalálni a legjobb diétát, hanem kezdd el a legszarabbat! Tanulj meg Brainfuck-ban programozni! Ne blog posztokat írj, hanem szart.

Mi lenne ha nem azt tűznéd ki magad elé, hogy a lehető legjobb videót elkészítsd, hanem azt, hogy készíts el ötvenet, ami szar. Próbálj meg szar videókat csinálni. Garantálom, hogy az ötven videóból legalább egy értékelhető lesz. Sőt, ha igazán művészi szintre fejleszted a szar videók készítését, lehet ez a saját stílusod.

Az Egyesült Államokban 2015 környékén évi 3,5 millió forintnak megfelelő összeget kereshettél azzal, ha eladtad az egészséges székletedet. 2014-ben a Cards Against Humanity Black Friday alkalmából 50 millió forintnyi bedobozolt fekáliát adott el. Chris Ofili elefánt ürülékből készült Szűz Máriát ábrázoló festménye pedig potom 1,2 milliárd forintos áron kelt el egy aukción. Az olaszországi székleteknek szentelt múzeum, a Museo della Merda falait több helyen is kaka tartja össze.

Ne higgy annak, aki azt mondja, hogy szarból nem lehet várat építeni!

bullshit.jpg